klimatet

som många andra har jag har klimatångest sen jag var väldigt liten med många sömnlösa nätter genom åren. och nu har jag äntligen gjort mer ändringar i min livsstil förrutom att återvinna och vara vegeterian. jag har hittat något som heter zero waste. och det är en livsstil som går ut på precis som det låter. inget ska gå till spillo. allt ska återvinnas eller komposteras! jag följer inte det här till 100% men lite grann ialla fall. saker jag har bytt:
- rakhyvlar till en safety razor där man vara byter rakblad, de använda gå är att återvinna, till skillnad från de vanliga
-tvål, schampo, balsam i fast form. tvålkakor! i bilden har jag smält ner en balsamkaka från lush med varmt vatten och hällt i lite hårolja som jag redan har (i en glasflaska)
-öronpetare istället för tops!
-second hand om jag vill köpa något
-kompostera! aldrig gjort förut:/ nu har jag en stor skål i frysen där jag lägger min kompost så det inte luktar, sen när den är full slänger jag det i matavfallet
-bambutandborste! just nu har jag en i plast då Kristoffer köpte ett storpack av tandborstar, så måste använda upp dom först. men sen med många av bambutandborstarna kan man till och med kompostera:)

(null)
vita kakan från dove: för hår och ansikte
blåa kakan från lush: för kroppen
glasburken (från en pestoförpackning): balsam

Kommentera här: